NWWI taxatie (Hilversum - Amersfoort - Almere)

Wat is een NWWI taxatie?

Het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) is een onafhankelijk taxatie instituut dat het uitgebrachte taxatierapport valideert. Zij valideren taxatierapporten van woningen van aangesloten taxateurs en zien erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijk richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Door deze validatie wordt het taxatierapport geaccepteerd door het NHG en alle hypotheek geldverstrekkers. Zonder deze NWWI controle wordt het taxatierapport in veel gevallen niet geaccepteerd.

Wat kost een NWWI taxatie? (in de regio Hilversum - Amersfoort - Almere)

Onze taxatie tarief voor een NWWI taxatie is € 435,- excl. btw. Er komen geen extra kosten bij de tarieven.

Erkend NWWI taxateur

Om deel te nemen aan het NWWI moeten taxateurs aan strenge eisen voldoen. De toegangseisen bestaan uit certificering door een kwaliteitsregister - NRVT - en lidmaatschap van een brancheorganisatie, NVM, VBO of VastgoedPRO. Daarnaast hanteert het NWWI enkele aanvullende voorwaarden:

  • De taxateur dient in het bezit te zijn van een geldige beroepsaansprakelijkheidsverzekering, afgesloten bij een erkende verzekeraar;
  • Gaat een persoonlijke relatie aan met het NWWI en dient de aansluitingsvoorwaarden te hebben geaccepteerd en de aansluitingsovereenkomst te ondertekenen;
  • Dient voortdurend zijn kennisniveau op peil te houden.

U kunt via het contactformulier op deze website een NWWI taxatieopdracht laten uitvoeren. Ook voor vragen aan onze NWWI taxateur kunt u (vrijblijvend) het contactformulier gebruiken.